روانپزشک و متخصص اعصاب و روان

مشاوره زوج درمانی

مشاوره زوج درمانی

Picture of دکتر مهدی کریمی

دکتر مهدی کریمی

زوج درمانی نوعی روان درمانی است که می تواند به شما و همسرتان در بهبود روابطتان کمک کند. اگر مشکلاتی در رابطه دارید، می توانید برای کمک به بازسازی رابطه خود به دنبال زوج درمانی باشید.

مشاوره زوج‌ درمانی می‌تواند طیف وسیعی از مسائل مربوط به رابطه خود با پارتنرتان را برطرف کند، از جمله درگیری‌های مکرر، احساس سردی در ارتباط، رابطه عاشقانه، مسائل مربوط به رابطه جنسی، یا مشکلات ناشی از استرس‌های بیرونی.

تخمین زده میشود که حدود 50 درصد از تمام زوج های متاهل طلاق می گیرند و از هر پنج ازدواج یک نفر در برخی مواقع دچار اختلالات اعصاب و روان میشود. چالش‌ های بین زوج ها مربوط به مهر و محبت، ارتباطات، اختلاف نظرها و ترس از طلاق، برخی از رایج‌ترین دلایلی هستند که زوج‌ها برای مشاوره زوج درمانی به یک درمانگر مراجعه می‌کنند. زوج هایی که از رابطه خود ناراضی هستند ممکن است برای کمک به منابع مختلفی از جمله دوره های آنلاین، کتاب های خودیاری، کارگاه ها و مشاوره زوجین مراجعه کنند.

چرا زوج ها اختلافات عاطفی دارند؟

قبل از اینکه بتوان رابطه بین افراد را درک کرد، مهم است که تشخیص دهیم هر فرد، از جمله شخصیت، ادراک، نظرات، مجموعه ارزش‌ها و تاریخچه منحصر به فردی دارد. افراد در رابطه خود ممکن است به سیستم های ارزشی متفاوت و بررسی نشده پایبند باشند. متغیرهای نهادی و اجتماعی (مانند یک گروه اجتماعی یا مذهبی و سایر عوامل جمعی) که ماهیت و رفتار فرد را شکل می‌دهند، در فرآیند مشاوره و درمان مورد توجه قرار می‌گیرند. به نظر میرسد مهارت حل تعارض زوجین احتمال طلاق بین زوجین را میتواند پیش بینی کند.

اختلافات عاطفی زوج ها

همه زوج ها نوعی از تعارض و دعوا را تجربه میکنند. از دعواهای کوچک گرفته تا دعواهای بزرگتر. به گفته مشاوران ازدواج و خانواده، زوجین اغلب اختلافاتی دارند که از پیش حل نشده است. در واقع، بسیاری از مشاجرات به یک نوع ناامیدی ختم میشود یا به دعوای دیگری منجر میشود. و این مشاجرات معمولاً الگوهای یکسانی دارند. این مقاله نگاهی به این الگوها می‌اندازد و نکاتی را ارائه می‌دهد که می‌توانید برای تقویت رابطه خود از آنها استفاده کنید، همچنین اطلاعات ارزشمندی در مورد درمان زوج‌ها و مشاوره زوج درمانی آنلاین زوج ارائه می‌دهد.

همچنین در مورد اختلال دوقطبی بخوانید.

چه چیزی باعث تنش در روابط می شود؟

متداول ترین موضوعات درگیری و تنش در زوج ها عبارتند از:

  • اوقات فراغت (کجا غذا بخوریم، کدام فیلم را ببینیم و غیره)
  • پول
  • کارهای خانه
  • صمیمیت جنسی
  • تعهدات و مسائل خانوادگی گسترده
  • فرزندان یا والدین زوجین
  • حرفه و شغل
  • خروپف و دیگر عادات خوابیدن
  • روابط گذشته


حتی یک موضوع ساده مانند جابجایی یک شی می تواند باعث تنش در یک رابطه شود. اما در بسیاری از موارد، زوج‌ها در مورد مسائل بزرگ‌تری مانند خیانت، ازبین رفتن اعتماد و سایر رفتارهای اشتباه با هم بحث می‌کنند. آیا زوجها برای درمان باید همراه با یکدیگر به سراغ درمان و مشاوره زوج درمانی بروند؟


اگر شما و شریک زندگی‌تان درگیری‌های مداوم را تجربه می‌کنید، زوج درمانی می‌تواند پشتوانه ارزشمندی برای رابطه شما باشد تا به شما کمک کند تا احساسات خود را با هم هدایت کنید. مشاوره زوج درمانی میتواند پاسخی به مهم ترین نگرانی های زوج ها بدهد. خبر خوب این است که بسیاری از زوج ها در تقویت روابط خود و رضایت کلی از رابطه موفق شده اند و شما نیز می توانید. تنها چیزی که نیاز دارید ابزار و اهداف مناسب است.

مشاوره ازدواج

مشاوره زوجین: پایه ای برای شروع ارتباط

زوج ها در طول مشاوره زوج درمانی چه کاری انجام میدهند؟ برای یک زوج میتواند مفید واقع شود که به جای تمرکز بر دعوای کمتر با شریک خود، در هنگام بروز اختلافات در طول رابطه، روی داشتن ارتباط بهتر تمرکز کنند.

شنونده ای فعال باشید: واقعاً به حرف های شریک زندگی تان گوش دهید و به او فضایی بدهید تا نظر خود را بیان کند. یادگیری نحوه بحث درباره افکار و احساسات، پایه ای ارزشمند برای یک رابطه سالم تر است. مشاوره با زوج درمانگران می تواند به ایجاد این پایه کمک کند.

مسائل بین خود و پارتنرتان را بشناسید

دانستن مسائل شما شامل فهمیدن الگوهای تکرار شونده در مشاجرات شما و شریکتان می شود. آیا در مورد نحوه تربیت فرزندان خود اختلاف نظر دارید؟ آیا احساس می کنید در سایر وظایف خانوادگی غرق شده اید؟ هر اتفاقی که می افتد، با شریک زندگی خود صحبت کنید تا درک روشنی در مورد موضع هر دوی شما در مورد مسائل کلیدی در خانواده خود داشته باشید و مشاوره زوج درمانی میتواند شما را در این مسیر یاری رساند.

همچنین در مورد انحرافات جنسی بخوانید

مشاوره قبل از ازدواج

بحث در مورد موضوعات بالقوه دشوار مانند امور مالی، فرزندپروری، مذهب، سیاست، برنامه ریزی، وظایف خانه و کار قبل از ازدواج میتواند باعث ایجاد اضطراب شود. بنابراین، تا جایی که ممکن است از این موضوعات اجتناب شود و بعداً در رابطه به محل بحث تبدیل شود. مشاوره زوج درمانی قبل از ازدواج میتواند زوج ها را در شناخت نقاط قوت یکدیگر، بحث در مورد اهداف زناشویی و توسعه مهارت های ارتباطی و حل مسائل برای دستیابی به این اهداف راهنمایی کند.

مشاوره قبل ازدواج

مسائل جنسی

مشکلات جنسی در روابط رایج است و مشاوره زوج درمانی زوجین می تواند به آنها کمک کند تا شناخت دقیقتری در مورد تمایلات جنسی خود پیدا کنند و یاد بگیرند به طور قابل قبول و بدون قضاوت به صحبت های یکدیگر گوش دهند. رابطه جنسی بخش مهمی از یک رابطه سالم است و می تواند یک جزء شفابخش برای رابطه زوج ها باشد، اما همچنین می تواند محرک اضطراب، عصبانیت و خجالت نیز باشد. با یک رویکرد ملایم و یکپارچه به مسائل جنسی، درمانگر به شما کمک می کند تا راحت باشید و شما را راهنمایی کند تا در مورد رابطه جنسی صحبت کنید.

خیانت و بی وفایی

خیانت می تواند رابطه را به شدت تحت فشار قرار دهد و بدیهی است که در اکثر مواقع می تواند به یک رابطه پایان دهد. اما زوج ها می توانند با راهنمایی یک مشاوره زوج درمانی توسط یک درمانگر رابطه خود را ترمیم کنند. زوج ها ممکن است در جلسات زوج درمانی مشکلاتی از قبیل حفظ رابطه، داشتن احساس سردرگمی، تحمل حضور یکدیگر، احساس اضطراب و وسواس، احساس شرم و گناه و همچنین خشم را بیان کنند.

برای روبرو شدن با اتفاقی که رخ داده و دستیابی به حمایت برای زوج، شجاعت کافی لازم است. یادآوری این نکته مهم است که بازیابی اعتماد و صمیمیت پس از خیانت مستلزم زمان و مشارکت فعال از هر دو سمت است.

کمک به مدیریت سایر روابط

همه زوج‌ها جدا از رابطه‌شان با دیگران، روابط زیادی با افراد دیگر دارند. از جمله خانواده خود، همکاران، دوستان، فرزندان و همسایگان. این روابط می تواند بر روابط آنها تأثیر بگذارد که اغلب به تمرین قاطعیت و داشتن مرزهای سالم و ارتباط درست نیاز دارد.

روابط غیر سنتی

روابط غیر سنتی یا باز ممکن است نامتجانس و ترسناک به نظر برسد، اما با راهنمایی و حمایت یک درمانگر، این رویکرد می تواند کمتر ایجاد تضاد کند. اغلب، آنچه در هر رابطه ای پرخطر می دانیم همان چیزی است که در یک رابطه باز مخاطره آمیز می دانیم. یک درمانگر آن مسائل را همراه با احساساتی که در آنها رخ میدهد در نظر میگیرد.

پایان یک رابطه

یک ارتباط درست جنبه مهمی برای پایان سالم یک رابطه تلقی میشود. پایان یک رابطه اغلب منجر به احساسات منفی در طرفین می شود. با این حال، جلب توجه به رشد شخصی و درس‌های آموخته شده در زمان صرف شده یک رابطه می‌تواند مفید باشد. در زمان هایی که پایان یک رابطه در توانایی کنار آمدن فرد با فعالیت های روزانه خود اختلال ایجاد می کند، رواندرمانی میتواند به شما در طول روند بهبود کمک شایانی نماید.

مسائل مربوط به اعتماد

فقدان اعتماد بین زوج ها می تواند روابط را از بین ببرد، اما از طریق مشاوره زوج درمانی، زوج ها می توانند مسائل مربوط به اعتماد را در رابطه خود بررسی و تجزیه و تحلیل کنند. زوج‌ها با کمک زوج درمانگر می‌توانند برای ایجاد رابطه با یکدیگر با شکل دادن دوباره اعتماد و ترمیم آن با یکدیگر همکاری کنند.

مشاور زوج درمانی

همچنین در مورد اختلال تجزیه هویت بخوانید

چگونه برای مشاوره زوجین آماده شویم؟

مشاوره زوج درمانی در قبل و حین داشتن رابطه شرایطی را فراهم می کند که در آن زوج ها میتوانند بر مسائل دشوار غلبه کنند، اما زوجین باید برای موفقیت کامل آمادگی داشته باشند. نباید اجازه دهیم مشکلات قبل از شروع مشاوره زوج درمانی به جوش بیایند و انتظار زیاد جایز نیست و برقراری مجدد رابطه دشوارتر می شود.

با این حال، هیچ وقت برای تلاش صرف نظر از مدت زمانی که موضوع وجود داشته است دیر نیست. همچنین، به خاطر داشته باشید که درمان زمانی بسیار مفید است که هر دو طرف تمایل داشته باشند و متعهد به بهبود رابطه باشند. اولین گام در انجام این تعهد، تحقیق در مورد زوج‌ درمانگرها در منطقه شما و یافتن درمانگری است که هر دو طرف احساس راحتی می‌کنند.

برای دریافت نوبت روانپزشک جهت مشاوره و درمان با ما در تماس باشید.