اختلال شخصیت اسکیزوئید نوعی اختلال شخصیت غیر معمول است که فرد مبتلا به این اختلال رفتار متفاوتی با اکثر افراد دیگر دارد و ممکن است شامل پرهیز از تعاملات اجتماعی، یا ظاهراً دوری یا فاقد یک شخصیت منسجم باشد. با این حال، افراد مبتلا به این اختلال میتوانند عملکرد نسبتا خوبی در جامعه داشته باشند.
علائم و نشانه های شخصیت اسکیزوئید
این بیماری معمولا در اوایل بزرگسالی تشخیص داده می شود. علائم عبارتند از:
- جدا از جمع بودن
- تنها بودن را ترجیح می دهد
- اجتناب از موقعیت های اجتماعی
- عدم تمایل به روابط
- کسل یا بی تفاوت به نظر می رسند
- ناتوانی در لذت بردن از فعالیت ها و هیجانات
- مشکل در ارتباط برقرار کردن با دیگران
- فاقد انگیزه

عوامل و علل ایجاد در شخصیت اسکیزوئید
اکثر افراد مبتلا به این بیماری یکی از بستگانشان مبتلا به اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت اسکیزوئید یا اختلال شخصیت اسکیزوتایپی است. سایر عوامل خطر عبارتند از:
عوامل محیطی که به نظر می رسد بیشترین تأثیر را در دوران کودکی دارند:
- تجربه سوء استفاده یا بی توجهی در کودکی
- داشتن والدینی که از نظر عاطفی جدا هستند
این اختلال در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد.
اختلال شخصیت اسکیزوئید چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک شما با یک معاینه فیزیکی کامل شروع می کند. زیرا به دنبال شرایط فیزیکی ای است که ممکن است باعث علائم شما شود. همچنین ممکن است پزشک شما را به یک متخصص اعصاب و روان ارجاع دهد زیرا این بیماری معمولا توسط روانپزشک تشخیص داده میشود.
متخصص اعصاب و روان یک ارزیابی روانپزشکی را بر روی فرد انجام میدهد که ممکن است شامل پر کردن پرسشنامه در مورد علائم و افکار شما باشد. همچنین با متخصص اعصاب مصاحبه ای خواهید داشت. آنها از شما سوالاتی در مورد دوران کودکی، روابط و سابقه شغلی شما خواهند پرسید. پاسخ های شما به متخصص سلامت روان کمک می کند تا تشخیص درست بدهد. آنها همچنین ممکن است یک برنامه درمانی برای شما اگر شما علاقه مند به دنبال کردن درمان هستید ایجاد کنند.
گزینه های درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید
بسیاری از افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید ترجیح می دهند به دنبال درمان نباشند زیرا درمان شامل تعامل با دیگران میشود. با این حال، اگر تمایل به تغییر وضع داشته باشید، درمان می تواند موفقیت آمیز تمام شود.
درمان شناختی رفتاری: برای تغییر رفتار طراحی شده است و می تواند یک درمان موفق برای این بیماری باشد زیرا به شما می آموزد که چگونه افکار و رفتارهای خود را در موقعیت های اجتماعی تغییر دهید. این ممکن است بی میلی به دنبال کردن روابط اجتماعی را تغییر دهد.
گروه درمانی: گزینه دیگری است که می تواند به شما در تمرین مهارت های اجتماعی کمک کند. این به شما کمک می کند در موقعیت های اجتماعی راحت تر شوید.
خانواده درمانی: اغلب افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید بنا به درخواست اعضای خانواده برای درمان مراجعه می کنند. در برخی موارد، خانواده درمانی ممکن است برای درک انتظارات خانواده از روابط و رسیدگی به هر گونه رفتاری از طرف خانواده که می تواند باعث بدتر شدن کناره گیری فرد شود، مفید باشد.
معمولاً از دارو استفاده نمی شود مگر اینکه سایر روش های درمانی مؤثر واقع نشوند. هیچ داروی مورد تایید FDA برای درمان اختلالات شخصیتی وجود ندارد. با این حال، ممکن است از داروها برای درمان سایر بیماری هایی که همراه با اختلالات شخصیتی رخ می دهند، مانند بیماری افسردگی یا اضطراب استفاده شود. بوپروپیون ممکن است برای افزایش احساس لذت استفاده شود. برای درمان احساس بی تفاوتی می توان از داروهای ضد روان پریشی استفاده کرد.

چشم انداز بلند مدت اختلال شخصیت اسکیزوئید
این بیماری یک اختلال مزمن است که هیچ درمانی ندارد. برخی از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است نتوانند شغلی داشته باشند یا با افراد دیگر در ارتباط باشند. با این حال، بسیاری از مردم می توانند شغل داشته باشند و زندگی نسبتاً عادی ای داشته باشند. اگر با اختلال شخصیت اسکیزوئید زندگی می کنید، با روانپزشک خود در مورد ایجاد یک برنامه درمانی برای خودتان صحبت کنید.
مهم است که به یاد داشته باشید که اختلال شخصیت اسکیزوئید یک وضعیت از سلامت روان است. مانند همه شرایط سلامت روان، جستجوی کمک به محض ظاهر شدن علائم می تواند به کاهش اختلالات در زندگی افراد کمک کند. متخصصان سلامت روان مانند روانشناسان و روانپزشکان می توانند طرح های درمانی ارائه دهند که می تواند به افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید در مدیریت افکار و رفتارهای خود کمک کند.
اعضای خانواده افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید اغلب استرس، افسردگی و انزوا را تجربه می کنند. مهم است که به عنوان یکی از اعضای خانواده مراقب سلامت روان خود باشید و در صورت مشاهده این علائم از یک روانپزشک خوب کمک بخواهید.
برای دریافت نوبت جهت مشاوره و درمان با ما در تماس باشید.